Minerit și EnergieStirile Zilei

Și minerii lui Căldărușe vor reducerea vârstei de pensionare. ”Nu vrem să ajungem la familii în tron”

Peste 200 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, membri ai Sindicatului Mine Energie Oltenia condus de Gabriel Căldărușe, au protestat, luni, în fața sediului companiei de la Târgu-Jiu.

Protestatarii au cerut act normativ prin care să fie alocate cele 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2 și o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a afla care este stadiul planului de restructurare a  companiei.

La fel ca minerii care protestează de două luni în Piața Prefecturii, greviștii de la CEO vor reducerea vârstei de pensionare. Gabriel Căldărușe spune că nu este vorba despre legea aflată acum la Camera Deputaților, ci despre alt act normativ prin care lucrătorii din companiile de stat producătoare de energie pe cărbune să primească un statut special, pentru a se putea pensiona la 52 de ani. Un astfel de statut a fost acordat, în ianuarie, ambulanțierilor.

Angajații CE Oltenia, indiferent de sindicatul din care fac parte, vor să iasă mai devreme la pensie. Oamenii spun că sunt bolnavi din cauza condițiilor grele de muncă și că nu vor să rămână pe drumuri la 50 și ceva de ani.

Un alt protestatar, venit în fața CE Oltenia, i-a cerut ministrului Energiei să spună clar ce se va întâmpla cu compania de la Târgu-Jiu.

”Nu vrem să ajungem la familii noastre morți, în tron” a declarat protestatarul.

Comment here