Stirile ZileiTârgu-Jiu

Și-a regăsit, după 30 de ani, fratele abandonat în gară

Regăsire emoționantă a doi frați din Târgu-Jiu, după ce unul dintre ei a fost abandonat de mamă în gara din oraș, în urmă cu 30 de ani.

Reîntâlnirea a fost posibilă grație eforturilor polițiștilor gorjeni. Ancheta a început după ce Robert Horvath le-a scris și le-a cerut ajutor pentru a-și găsi fratele. Tânărul este student în Anglia și a venit, marți,  la Târgu-Jiu pentru a-și revedea fratele.

Băiatul abandonat, Răducu Dincă, a fost adoptat de o familie din Novaci. Acum lucrează în construcții,  în Germania. A fost complet uimit când a aflat că se poate întâlni cu fratele său, de care nu mai știa nimic de 30 de ani.

Tatăl celor doi băieți, mutat între timp la Aiud, a fost prezent și el la întâlnirea care a avut loc la sediul IPJ Gorj. Bărbatul a declarat că a aflat foarte târziu că fosta lui soție își abandonase băiatul cel mic în gară.

O contribuție importantă în rezolvarea cazului a avut-o și Direcția pentru Protecția Copilului Gorj, directorul adjunct Lucian Zălog menționând că o cicatrice pe care băiatul dispărut o avea pe corp a făcut ca identificarea lui să fie posibilă după atâta timp.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Oana Vlăduț, a declarat că pentru polițiștii care au lucrat la acest caz misiunea nu a fost deloc una ușoară.

Comment here