Stirile ZileiTârgu-Jiu

Senatorul Rujan: Au cheltuit 2 miliarde de euro. Banii nu se regăsesc în spitale

Senatorul Cristinel Rujan acuză de comportament criminal guvernul liberal care a suspendat, pentru 30 de zile, intervențiile chirurgicale, în România.  

Într-o conferință de presă, liderul social-democrat a afirmat că guvernanții au cheltuit, de la începutul anului, 2 miliarde de euro pentru combaterea pandemiei, bani care nu se regăsesc în spitalele din țară sau în limitarea numărului de îmbolnăviri de COVID-19.  

Rujan a afirmat că ordinul lui Raed Arafat, prin care sunt suspendate intervențiile chirurgicale, dacă nu sunt urgente,  încalcă dreptul constituțional la sănătate.

”Este incalificabil, aproape criminal să nu dai posibilitatea bolnavilor cronici să aibă acces la actul medical. Nu sunt dumnezei să stabilească cine poate beneficia pe banii lui, ca asigurat al sistemului public de sănătate, de actul medical!”a declarat parlamentarul PSD.

Senatorul Rujan a mai spus că testarea în masă a populației, inclusiv a celor vaccinați, ar fi limitat cazurile de Covid-19.

”Este un haos în care au adus România din punct de vedere medical! Mor oameni în fiecare zi iar ei sunt foarte relaxați, unii joacă golf, alții sunt implicați în discuții politice” a acuzat președintele PSD Târgu-Jiu.

Comment here