Minerit și EnergieStirile Zilei

Senatorul Iriza: Mix Complexul Energetic Oltenia- Hidroelectrica, una dintre variante

Social-democrații gorjeni vorbesc despre un mix Complexul Energetic Oltenia- Hidroelectrica, acum, după vizita premierului Viorica Dăncilă la Termocentrala Rovinari.  A pomenit, luni, de o fuziune între cele două companii deputatul Mihai Weber. Vine cu această variantă și senatorul Scarlat Iriza, precizând însă că nu vrea să fie considerată o temă de campanie electorală. În ciuda faptului că PSD flutură din nou promisiunea mixului energetic, forte mulți au rămas sceptici că  guvernații vor mișca vreun deget pentru energia pe cărbune.

6 lideri sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia au participat la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă de la Termocentrala Rovinari. Vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, își menține ideea că discuțiile ar fi fost mai potrivite în afara campaniei electorale.

La întâlnirea de la Rovinari a fost abordată și tema mixului energetic. Conform sindicalistului Jan Popescu, premierul ar fi spus că s-ar impune o discuție în cadru mai larg, la care să participe reprezentanți ai Hidroelectrica și Nuclearelectrica.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, nu crede nimic din promisiunile făcute de politicieni în această campanie electorală.

vvvvv”Am rămas cum ne-au găsit, tot săraci, tot cu aceleași condiții la CEO” spune primarul din Rovinari, Robert Filip. Edilul este de părere că Gorjul ”este împins spre a fi codaș”.

Filip comentează că indicat ar fi fost ca miniștrii să vină la Gorj și să anunțe ce au rezolvat pentru județ, nu doar să promită că ”o să fie bine”.

Senatorul PSD Scarlat Iriza pomenește de un mix energetic cu Hidroelectrica, variantă de lucru care s-ar afla pe masa guvernanților. Parlamentarul este optimist după vizita premierului Dăncilă.

Viorel Caragea nu crede că vizitele în județ ale miniștrilor vor influența în vreun fel votul gorjenilor la europarlamentarele de duminică, 26 mai.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here