Minerit și EnergieStirile Zilei

Senatorul Iordache: Formăm un grup de lucru și facem un calendar de acțiuni

Ion Iordache le-a propus minerilor să facă un grup de lucru, alcătuit din lideri de sindicat și juriști, care  să meargă la București, la ministere și Casa de Pensii, pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare.

Senatorul liberal spune că trebuie făcut ceva, pentru că, altfel, angajații Complexului Energetic Oltenia riscă să stea în Piața Prefecturii mult și bine, fără să se rezolve nimic.

”În cazul în care stabilim cu ei o formulă scrisă a unui text de modificare a legii sau de ordonanță de urgență, mergem pe ea și o facem foarte repede” explică Iordache.

Iordache zice că CE Oltenia nu ar avea de suferit din punct de vedere al personalului, dacă se va debloca legea pensionării la 52 de ani. Mulți angajați vor dori să cumuleze pensia cu salariul și vor rămâne în companie. Senatorul spune că toți oamenii din minerit și energie așteaptă legea cerută încă de începutul anului.  

Iordache spune că deși guvernul este interimar, ministerele lucrează și poate fi emisă documentația necesară deblocării legii de reducere a vârstei de pensionare. Vrea însă un calendar de lucru pentru perioada următoare.  

Comment here