Minerit și EnergieStirile Zilei

Semnal de alarmă privind TESA. Rușeț: Se vor consuma drame!

Angajații TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia riscă să rămână pe drumuri. ”Se vor consuma drame!” a atras atenția, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Ion Rușeț, consilier în cadrul companiei.

Legea de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani, nu li se va aplica, iar ordonanța care prevede acordarea de venituri de completare în caz de disponibilizări, se referă la angajații care mai au 2 ani până la pensie. Rușeț spune că se așteaptă, după promulgare, normele de aplicare a  legii de reducere a vârstei de pensionare pentru a vedea ce se va întâmpla cu TESA.

Dacă va ajunge să se aplice, legea de reducere a vârstei de pensionare va afecta Complexul Energetic Oltenia, care va fi nevoit să închidă capacități iar personalul va trebui redimensionat, a mai declarat Ion Rușeț.  

Ion Rușeț a mai declarat că jumătate dintre angajații Termocentralei Turceni vor ieși la pensie, dacă se va aplica legea de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani și că vom asista la o restructurare de personal accelerată în cadrul companiei.

Comment here