Stirile ZileiTârgu-Jiu

Șeful CJ Gorj: E necesar un nou spital suport COVID. Prefect: Situația e GRAVĂ

Nu mai fac față numărului mare de suspecți de coronavirus. Consiliul Județean Gorj alocă bani pentru achiziționarea unui nou aparat cu care să fie dotat laboratorul de genetică al Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu.

Autoritățilele județene s-au întâlnit, miercuri, în ședință extraordinară pentru a aloca suma de 60 de mii de lei vechi unității spitalicești din municipiu.  Cosmin Popescu spune că trebuie cumpărat un nou extractor pentru laboratorul de genetică moleculară. În plus, se va suplimenta numărul de posturi pentru a se putea lucra în 3 ture la laborator.

“Până acum, se efectuau peste 70 de probe zilnic, în două schimbări, cu un singur extractor. Cu două extractoare se vor face peste 120 de probe”, a declarat președintele consiliului județean.

Autoritățile județene vor să propună Ministerului Sănătății să desemneze încă un spital suport pentru coronavirus. Cel de la Târgu-Cărbunești este ocupat aproape la capacitate maximă. În plus, în Secția Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu sunt tratați peste 50 de pacienți infectați cu COVID-19.

Prefectul Cosmin Pistol spune că situația este destul de gravă la nivelul județului Gorj. Cazurile de coronavirus cresc de la zi la zi. Reprezentantul guvernului în teritoriu face un apel către gorjeni să respecte măsurile de protecție împotriva COVID-19.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here