Stirile ZileiTârgu-Jiu

Șeful CJ, despre prefect: Un accident administrativ și politic

”Un accident administrativ și politic al județului” așa-l numește președintele PSD al Consiliului Județean, Cosmin Popescu, pe prefectul liberal de Gorj, Iulian Popescu.

De câteva săptămâni a izbucnit un scandal între cei doi, care a culminat cu un control dispus de Instituția Prefectului la Consiliul Județean și cu amendarea președintelui Cosmin Popescu cu 5000 de lei, după ce l-a refuzat.

În emisiunea Interviurile Infinit FM, Cosmin Popescu a afirmat că instituția pe care o conduce a fost verificată în fiecare an de Curtea de Conturi și că toate hotărârile au aviz de legalitate din partea Prefecturii Gorj.

Cosmin Popescu a precizat că nu respinge controlul dispus de Instituția Prefectului, dar vrea să i se spună în mod concret ce documente sunt solicitate.  

Șeful Consiliului Județean Gorj a mai spus că actualul prefect este ”un accident politic și administrativ” al județului și că va ataca în instanță amenda de 5000 de lei.

Cosmin Popescu crede că s-ar crea un precedent periculos dacă ar permite controlul, așa cum îl cere Instituția Prefectului. În opinia sa, prefectul ar face același lucru și cu alte instituții publice.

Comments (1)

  1. Pai nu mai are voie guvernul sa controleze, ca să știm,și de ce trebuie ferit de control o instituție a statului?

Comment here