Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Șefii Hidroelectrica ABANDONEAZĂ amenajarea de la Valea Sadului, deși a ”înghițit” peste 170 de milioane de lei. Maioreanu: E inclusă în SEN

Deși inclusă în Strategia Energetică a României, amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul cuprins între Valea Sadului și Vădeni ar putea fi ABANDONATĂ. Conducerea Hidroelectrica este de părere că investiția nu este rentabilă.

„Este vorba despre amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate” a declarat Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

Prin urmare în ședința AGA din 12 martie, va fi supusă la vot aprobarea abandonării investiției. Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, consideră că șefii Hidroelectrica s-au pripit. Spune că amenajarea de la Valea Sadului nu poate fi abandonată decât prin hotărâre de guvern.

Maioreanu afirmă că deși au decis să renunțe investiția din Gorj, șefii Hidroelectrica vor continua lucrările la o amenajare hidroenergetică similară, la Pașcani. Fostul secretar de stat amintește ce scop urma să aibă amenajarea Valea Sadului.  

Andrei Maioreanu ne-a mai informat că amenajarea hidroenergetică Valea Sadului a ”înghițit”, până în acest moment,  170 de milioane de lei de la bugetul statului.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (2)

  1. O veste foarte buna! Un sector lung din cursul Jiului nu va mai fi distrus. Natura poate supravietui acolo, iar oamenii se pot bucura de rau. Era si vremea ca Hidroelectrica sa-si mai schimbe mentalitatea, sa mai crute cate ceva. Chiar daca din ratiuni economice, nu de mediu, cum ar fi normal.

  2. Foarte bine așa. inchidem termocentralele, hidrocentrale nu mai facem nici nuclear . Avem doar doua soluții în acest caz: stingem becul… sau importam energie. Oare cum este mai bine.? Să înțelegem ce se vrea de la noi: în primul rând energie verde. Adică hidro, eolian și solar. Hidro nu e bine pt ca omoram ecosistemele acvatice. Când a fost să facem eolian am constatat că pe la noi trec toate culoarele de migrație ale păsărilor. Solar nu e bine pentru ca se scot din circuitul agricol terenurile productive și ar fi un dezastru. Ce mai rămâne? Să creștem eficienta în energie. UE spune cu 30℅. Beton! Un motor electric, un generator electric, un transformator… etc au randamente de circa 97℅. Sa le creștem randamentul cu 30%? Adică randament de 130%? O sa inventam perpetum mobile? Sau de fapt se vrea ca eficienta sa însemne doar o reducere a consumului? Vorbim de echitate între tarile UE? Neamțu are 6 becuri în fundu curtii că sa nu cadă în gropi noaptea. Romanu are doar un bec. Acum echitabil și romanu și neamțu sting fiecare un bec. :)) :((

    Alo chiar suntem prosti? Nu intelegeti că ușor, ușor ne întoarcem la epocă de piatră? Și simplu fapt că ne-am nascut înseamnă că am modificat echilibrul natural și dacă e sa il modificăm măcar să îl modificăm cât mai puțin. Hai sa facem hidrocentralele și să avem grija sa le facem cât mai puțin rele pentru mediu. Dacă nu : importam sau stingem becul.

Comment here