Minerit și Energie

Șefi din CE Oltenia, achitați definitiv într-un proces de abuz în serviciu

Mai mulți șefi din Complexul Energetic Oltenia au fost achitați definitiv într-un proces de abuz în serviciu.

Sentința a fost dată, joi, de Curtea de Apel Craiova după ce, în 2019, Judecătoria Târgu-Jiu dispusese o sentință similară. Achitarea a avut la bază modificările legislative aduse legilor justiției în perioada guvernării PSD, care au dezincriminat o parte din faptele ce pot reprezenta abuz în serviciu. Dosarul a vizat modul în care au fost folosiți banii pentru masa minerilor la fosta Cazare Cantine SA Rovinari. Plângerea în acest dosar a fost depusă la Poliție în 2013 de fostul șef al CEO, Laurențiu Ciurel, care, audiat ca martor în proces, a recunoscut că faptele puteau fi sancționate și administrativ, nu neapărat penal.

Pe lista inculpaților achitați de judecători se află Ion Stoichiţescu, şef Birou Administrativ Documente Clasificate Situaţii de Urgenţă şi Pază, Constantin Lăzăroiu, director al Direcţiei de Resurse Umane, Aristică Tănăsoiu, director al Direcţiei Resurse Umane Administrative, Daniel Olaru, director al Direcţiei Economice, precum şi foştii contabili şefi Nicolae Viaşu, Constantin Cărămizoiu şi Mihail Raicu. Fostul director al firmei din Rovinari, Dorel Vavură, a fost şi el inculpat de procurori, alături de contabilii Ion Sgondea şi Mihaela Elena Trufelea.

Dosarul s-a judecat pe parcursul câtorva ani, timp în care judecătorii le-au cerut procurorilor să refacă rechizitoriul. O astfel de situație se întâlnește și într-un alt dosar cu acuzații similare, cel care îi are ca inculpați pe circa 20 de șefi din mineritul din zona Motru. Și aceștia sunt acuzați că au folosit pentru chefuri porțiile de hrană ale minerilor, judecătorii cerându-le recent procurorilor să refacă rechizitoriul în termen de 5 zile.

Comment here