Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Șefa Secției ATI Spitalul Târgu-Cărbunești: Ne luptăm cu această negare, pacienți care ne spun ”Eu nu cred că am COVID!”

Unii dintre pacienții, care ajung în stare gravă la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești, nu cred că nu infectați cu temutul virus.

Cadrele medicale spun că au început să obosească, nu doar din cauza efortului pe care îl fac zilnic pentru a-i salva pe pacienți, ci și pentru a-i lămuri că au o astfel de boală și că pot îmbolnăvi și alte persoane. Șefa secției ATI, medicul Mariana Buzărnescu, spune că al doilea val al pandemiei este mult mai agresiv.

Pacienții în stare gravă, care sunt tratați la Târgu-Cărbunești, fac cu rândul la Secția ATI, după cum declara, acum câteva zile la Radio Infinit, managerul Constantin Târziu.

Șefa secției ATI, dr. Mariana Buzărnescu, spune că atunci când un pacient nu mai are viața pusă în pericol, deși mai are nevoie de aparatele respective, este mutat din secție pentru a elibera pentru câteva ore patul. Spitalul are doar 15 paturi la ATI și toate sunt ocupate în permanență.

Comment here