Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Ședință la CE Oltenia. Jan Popescu: Vom căuta soluții ca veniturile salariaților să nu fie văduvite

Pachetul fiscal anunțat de Guvernul Ciolacu afectează grav Complexul Energetic Oltenia. Liderul sindical Jan Popescu cere ca CEO să fie scos de sub incidența noii legi.

Sindicaliștii din companie și administrația au avut o ședință, joi dimineața, pe trei teme care îngrijorează: pachetul fiscal, minuta încheiată după prima ședință a grupului de lucru pentru renegocierea planului de restructurare și lipsa bugetului de venituri și cheltuieli.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia spune că a cerut conducerii companiei ca salariile să fie majorate, de la 1 octombrie, cu 300 de lei brut, suma cu care va fi majorată salariul minim.

Jan Popescu afirmă că sindicatele au cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia să facă toate demersurile necesare la București, în așa fel încât veniturile minerilor și energeticienilor să nu fie afectate de măsurile anunțate de Guvernul Ciolacu.

”Indiferent ce va rămâne scris în acest proiect de lege, vom căuta soluții ca veniturile salariaților CEO să nu fie văduvite de prevederile acestei legi” afirmă liderul SMEO.

Comment here