LIFE

Se vinde Adevărul către patronul CanCan? Schimbări în interiorul trustului lui Cristi Burci

Adevărul Holding SRL se află în insolvență încă din anul 2012, în ciuda faptului că Adevărul este un brand puternic, care ocupă permanent primele locuri în clasamentul site-urilor de știri din România. Despre vânzarea publicației se vorbește de mult timp, dar până acum nu s-a bătut palma pentru nicio tranzacție, notează capital.ro.

În urmă cu un an, au fost discuții referitoare la faptul că Radu Budeanu, patronul CanCan și Ciao, ar putea achiziționa site-ul. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Radu Budeanu a cumpărat între timp ProSport de la Adrian Sârbu și este ocupat cu reorganizarea internă de acolo. Mai întâi l-a adus pe Adrian Trifan de la Fanatik, un alt site care a performat în online, iar acum reface partea tehnică a site-ului. De altfel, deja se văd primele rezultate, publicația dublându-și aproape numărul de unici, la scurt timp de la vânzare.

Luni, paginademedia.ro anunța că atribuțiile redactorului-șef Dan Marinescu au fost preluate de șeful ediției de weekend a ziarului, Daniel Gorgonaru, fost redactor șef la Libertatea până în anul 2014. Așadar, conform anunțului intern, Dan Marinescu pierde atribuțiile de redactor-șef, dar rămâne cu funcția de redactor-șef. Se va ocupa însă de „alte proiecte”.

Acest lucru a dat drumul la speculații întrucât Dan Marinescu este recunoscut ca fiind mâna dreaptă a lui Cristi Burci. Mulți au interpretat acest gest, cu un semnal că Adevărul se vinde și acum se face „curățenie generală” la ziar. Contactat de Capital, Radu Budeanu a declarat că nu cumpără el Adevărul.

O altă idee vehiculată în piață este că Dan Marinescu se va alătura campaniei Vioricăi Dăncilă și o va susține pe aceasta în drumul si spre prezidențiale. Conform mai multor surse, Cristi Burci ar fi foarte apropiat de noua conducere a PSD, de aceea actualul premier a și acordat numeroase interviuri Adevărul.

Se vinde sau nu Adevărul? Greu de crezut că înainte de campanie. Probabil rezultatele din alegeri vor determina și drumul trustului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here