Minerit și EnergieStirile Zilei

Se teme că declarațiile lui Badea sunt ”apă de ploaie”. Ivăniși: Mi-e teamă de o complicitate tacită a Hidroelectrica

Investițiile la hidrocentralele de pe Jiu sunt blocate de autorități ale statului, pe motive ce țin de avize și autorizații a declarat, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă privind creşterea preţurilor la energie.

„La Bumbeşti am reluat toate procedurile în conformitate cu legislaţia actuală. Ne aflăm într-o fază extrem de avansată. Am depus documentaţia de mai bine de două luni şi jumătate, pentru a intra în ultimele etape de evaluare pentru obţinerea acordului de mediu. Deocamdată, nu am primit niciun feedback de la autorităţi” a declarat Badea.

Coordonatorul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, este sceptic că lucrările la hidrocentralele de pe Jiu vor fi reluate, după 7 ani de la sistare.

Ivăniși ia în calcul și varianta unei complicități tacite a conducerii Hidroelectrica privind sistarea lucrărilor la amenajarea hidroenergetică de pe Jiu.  

Liderul ADN Gorj crede că ministrul Energiei, Virgil Popescu și partidul său vor deconta un eventual colaps al sistemului energetic național.  

Comment here