Minerit și EnergieStirile Zilei

Se așteaptă la mii de concedieri din CE Oltenia, de la anul. Lider: Ar fi o catastrofă pentru Gorj

Ministerul Energiei a comunicat că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu poate fi modificat. În aceste condiții, liderii sindicali vorbesc despre mii de concedieri, începând de anul viitor.

”Vă dați seama ce va însemna, pentru Gorj, să plece mii de oameni odată? Ar fi o catastrofă” spune, într-un interviu pentru Radio Infinit, Paul Constantinescu, liderul sindical de la Cariera Husnicioara din Mehedinți.

Acesta este nemulțumit că, în vreme ce alte țări și-au schimbat optica privind energia pe cărbune, România este hotărâtă s-o închidă. Constantinescu cere guvernului să emită ordonanță de urgență care să prevadă acordarea de venituri de completare timp de 4 ani pentru angajații CE Oltenia.   

Guvernanții spun că, până în 2026, vor fi făcute grupuri energetice pe gaze naturale, la Complexul Energetic Oltenia. Paul Constantinescu spune că România nu are gazul necesar, care s-a mai și scumpit enorm, în ultima perioadă, în vreme ce cărbune există suficient.

Constantinescu anunță că nu va semna niciodată un plan de restructurare cu mii de concedieri, fără o protecție socială adecvată. Nu înțelege de ce, anul acesta, s-au mai făcut angajări, dacă, în decembrie, se va vorbi despre restructurări masive de personal. Liderul sindical se așteaptă la o catastrofă socială în Gorj.

Comment here