LIFE

Scene de coșmar la târgul de animale din Wuhan, unde s-au vândut liliecii purtători de coronavirus

Peste 140 de oameni au murit și 6.000 sunt ținuți sub observație în spitalele din China, din cauza coronavirusului care a băgat în sperieți planeta. 11 milioane de oameni sunt blocați în Wuhan, iar întreaga provincie Hubei în care trăiesc 60 de milioane de suflete este paralizată de amenințarea virusului. Iată însă de unde a pornit totul, în urmă cu doar câteva zile.

Organizația Mondială a Sănătății este în continuare rezervată în a declanșa procedurile aferente unei epidemii mondiale și susține autoritățile chineze în demersurile de stopare a răspândirii virusului. Cu toate astea, în doar patru zile bilanțul deceselor a crescut alarmante de la 26, la132 de morți. Criza a început de la piața de animale și fructe de mare Huanan din orașul Wuhan, provincia Hubei. Testele genetice realizate pe coronavirus au confirmat că provine de la lilieci, dar a ajuns la om prin intermediul unui șarpe.

În piața Huanan se vând 120 de specii diferite de animale: vulpi, pești, lilieci, șerpi, găini, pisici, câini, castori și chiar pui de lup. Supa de liliac este extrem de răspândită în bucătăria locală. Piața a fost închisă după izbucnirea epidemiei și majoritatea magazinelor din provincie sunt închise pe o perioadă nedeterminată. Oamenii vin la piața Huanan pentru a lua ”hrană caldă”, adică măcelărită la comandă de vânzător, care are încă sânge cald, atunci când e împachetată.

În ciuda avertismentelor venite de la Administrația Piețelor și de la Direcția Sanitar-Veterinară din regiune, piața funcționa în cele mai insalubre condiții, vânzătorii obișnuind să mănânce chiar de pe tarabele unde cu doar câteva secunde înainte uciseseră un liliac, o pisică, un pui de porc sau un șobolan. În prezent piața, este complet închisă și păzită de polițiști.

”Au fost recoltate 33 de mostre de carne din zona de vest a pieței și 31 au ieșit pozitive la coronavirus”, au confirmat autoritățile pentru Xinhua.

Izbucnirea epidemiei a coincis cu noul an chinezesc ceea ce a făcut ca răspândirea să fie extrem de rapidă. Până în prezent, au fost confirmate cazuri în SUA, Coreea de Sud, Japonia, Thailanda, Hong Kong, Germania, Arabia Saudită, Singapore, Nepal, Australia, Franța, Sri Lanka și Cambodgia și Canada.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here