Stirile ZileiTârgu-Jiu

Scenariu: Tandem Motreanu- Bolojan la conducerea PNL. Romanescu: Mi-aș fi dorit ca Bolojan să candideze la președinție

Un nou scenariu discutat în Partidul Național Liberal: tandemul Dan Motreanu, președinte – Ilie Bolojan, președinte executiv.

Liberalii din mai multe organizații indecise au discutat varianta apariției unui al treilea candidat pentru șefia PNL, la Congresul din 25 septembrie. Intenția lor este de a opri războiul între Ludovic Orban și Florin Cîțu, care ar putea duce la scindarea partidului. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a refuzat propunerea colegilor de a candida la funcția de președinte, dar le-a transmis că poate veni într-o echipă ca președinte executiv.

Marcel Romanescu, primarul liberal al Târgu-Jiului, consideră că intrarea unei a treia echipe în cursa pentru conducerea partidului nu poate fi decât benefică.   

Romanescu este un apropiat de-ai lui Ilie Bolojan. Primarul Târgu-Jiului mărturisește că l-ar vrea pe fostul primar al Oradei, într-o zi, în fruntea Partidului Național Liberal. Îl consideră un exemplu de administrație pentru întreaga Românie.

Deputatul Gheorghe Pecingină, susținător al moțiunii Florin Cîțu, consideră că este puțin probabil să apară o a treia echipă în cursa pentru conducerea Partidului Național Liberal.

Liviu Cotojman, primarul PNL al comunei Roșia de Amaradia, spune că pentru a apărea un al treilea candidat la șefia partidului ar trebui să aibă susținerea a minimum 10 filiale. De aceea, nu crede că tandemul Motreanu- Bolojan va intra în cursă.   

Comment here