Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

SCANDALUL Salubris Gilort! Şi-a dat DEMISIA din funcţia de vicepreşedinte PSD Gorj

Scandalul Salubris Gilort s-a lăsat cu DEMISIA Mariei Dumitrașcu din funcția de vicepreședinte al PSD Gorj. De câteva săptămâni, Ion Fugaru tună și fulgeră în presa locală, acuzând că o societate din București vrea să pună mâna pe stația de transfer deșeuri de la Târgu-Cărbunești. Vineri, la Interviurile Infinit FM, Dumitrașcu a dat asigurări că nu are nicio legătură cu această afacere, ba chiar, văzând că se dorește scoaterea sa drept țap ispășitor, și-a dat demisia din funcția de la partid. Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare, din cadrul Consiliului Județean Gorj, acuză că Fugaru a făcut scandalul public pentru că și-a dorit funcția de director la Salubris Gilort.

Deranjată să tot audă că ”mafia pesedistă” dorește să pună pe butuci Salubris Gilort, Maria Dumitrașcu s-a apărat, vineri, la Interviurile infinit FM. Directorul societății din Târgu-Cărbunești a dat asigurări că nu face jocurile firmei din București ce urma ca, de la 1 ianuarie, să preia activele și salariații Salubris.   

Dumitrașcu a explicat că Salubris Gilort ar fi putut câștiga miliarde de lei vechi, anual, în baza unei noi ordonanțe de guvern care prevede acordarea de  subvenții pentru deșeurile colectate selectiv.  

În ultimele săptămâni, Ion Fugaru, fostul viceprimar din Târgu-Cărbunești,  a acuzat, în presa locală, că Salubris Gilort este pusă pe butuci intenționat, pentru ca activele și stația de transfer să fie preluate de o societate din București. Lucrurile au luat amploare în momentul în care, în presă, a apărut dispoziția de concediere colectivă a angajaților Salubris Gilort. Observând că a devenit ”minge de ping pong” în acest scandal și că este acuzată că vrea să distrugă societatea, pe 3 decembrie, Maria Dumitrașcu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte PSD Gorj.

Luis Popa nu înțelege gestul Mariei Dumitrașcu, de a demisiona din funcția de la partid. Spune că singurul său obiectiv, ca responsabil de salubrizarea județului, este acela de a crea un sistem de colectare a deșeurilor performant în Gorj.

Popa nu poate spune, în acest moment, dacă firma de la București își începe sau nu activitatea, de la 1 ianuarie, la Târgu-Cărbunești. Declară că este posibil să nu se mai desființeze Salubris Gilort. Cât despre Ion Fugaru, Popa îl acuză că a urmărit obținerea postului de director la Salubris.

În replică, Ion Fugaru zice că și-ar dori postul de director la Salubris Gilort, vreme de 2 luni, fără salariu, doar pentru a demonstra că poate pune societatea pe roate și aduce venituri de miliarde de lei vechi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here