Stirile ZileiTârgu-Jiu

Scandalul deșeurilor. Weber: Popa își depășește atribuțiile

Liderii PSD Gorj n-au nicio soluție la scandalul deșeurilor, deși sunt tensiuni mari printre primarii care ar putea fi obligați să dubleze tarifele.

Într-o conferință de presă, deputatul Mihai Weber s-a rezumat la a-l taxa pe Luis Popa, șeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, despre care primarul din Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, a afirmat că a mers în comună, alături de un reprezentant al firmei Supercom, pentru a-i cere să majoreze tarifele la gunoi.

”Referitor la declarațiile lui Popa nu cred că-și aveau rostul, își depășește atribuțiile” a comentat liderul PSD Gorj.  

Weber le-a amintit colegilor din PSD, care cred că fac declarații în nume propriu, că fac parte dintr-o formațiune politică și că-i pot afecta imaginea.

Unul dintre primarii PSD, Cosmin Pigui de la Peștișani, a comentat că ADIS Gorj a greșit încheind contract cu un operator de salubritate, în loc să-și înființeze propria-i firmă.  În plus, în presă au apărut informația că ADIS Gorj organizează, pe 10 mai, licitație pentru achiziția serviciilor de salubritate în 44 de localități. Contractul este multianual, având o valoare de peste 157 de milioane de lei, iar Supercom ar fi favorită.

Mihai Weber spune că urmează să se discute la partid despre firma respectivă și despre ceea ce urmează să fie făcut pentru a detensiona situația.

Liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cristinel Rujan, n-au răspuns la întrebările jurnaliștilor privind apariția Supercom în Gorj. Firma aparține unui fost senator PSD.

Comment here