Stirile ZileiTârgu-Jiu

Scandalul Cîțu. Miruță: Situația e delicată. Pecingină: Să dea cu piatra cel fără de păcat!

”Când ești la vârful puterii trebuie să fii imaculat” declară președintele USR-PLUS Gorj, deputatul Radu Miruță, după ce săptămâna trecută, în presă a fost detonată bomba privind cele două zile de închisoare pe care premierul Florin Cîțu le-a făcut în Statele Unite ale Americii, în urmă cu 20 de ani, după ce a condus sub influența alcoolului.

Presa centrală relatează că voci din USR-PLUS cer tot mai insistent ca Florin Cîţu să rămână fără sprijin politic şi să plece din fruntea Executivului. Deputatul Miruță afirmă că situația se va agrava când va începe sesiunea parlamentară, iar premierul va deveni ținta opoziției.

”Să dea cu piatra cei fără de păcat!” declară deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, care consideră scandalul generat de trecutul lui Cîțu  unul banal.

Pecingină afirmă că nu-și dorește în fruntea PNL un președinte-statuie, ci unul cu latură umană.

Senatorul PNL Ion Iordache nu a dorit să comenteze pe marginea scandalului generat de dezvăluirile din trecutul premierului.

Reținut în declarații este și președintele PNL Târgu-Jiu, primarul Marcel Romanescu, care nu crede că scandalul afectează guvernarea.

Nicolae Davițoiu, președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj, observă că noile dezvăluiri despre trecutul premierului Cîțu contrazic sloganul fluturat de USR-PLUS în campaniile electorale: ”Fără penali în funcțiile publice”.  

Comment here