Stirile ZileiTârgu-Jiu

Scandalul celor 600 de locuințe din Narcise. Banța: Ar fi un dezastru dacă Târgu-Jiul ar fi penalizat ca neeligibil

Liberalul Victor Banța continuă să afirme că Primăria Târgu-Jiu riscă să piardă cele 50 de milioane de euro, obținute din PNRR, pentru a construi cele 600 de apartamente pentru tineri, în cartierul Narcise.

Secretarul general adjunct din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei îl contrazice pe primarul Marcel Romanescu. Banța spune că locuințele nu vor fi pentru toți tinerii care-și doresc să aibă o casă, ci doar pentru cei din grupuri vulnerabile sau pentru  specialiști din sănătate și educație care prestează activități în comunități defavorizate.

Victor Banța spune că PNRR înseamnă reforme, iar pe zona de construire de noi locuințe, programul presupune tocmai sprijinirea tinerilor vulnerabili. Pentru a putea accesa finanțarea, Primăria Târgu-Jiu trebuie să dețină cereri pentru locuințe transmise de tineri care provin din grupuri vulnerabile, mai spune șeful din Ministerul Dezvoltării.  

Banța afirmă că Primăria Târgu-Jiu a semnat trei contracte de finanțare pentru cele 600 de noi locuințe din Narcise, contracte prin care se angajează să respecte condițiile din ghidul de finanțare. În caz contrar, va trebui să returneze banii.

Comment here