LIFE

Scandal la Biblioteca Naţională după concertul de Revelion al Deliei

Concertul susţinut de Delia, în noaptea de Revelion, la Biblioteca Naţională a stârnit supărarea ministrului Culturii. Bogdan Gheorghiu a anunţat, sâmbătă seara, la un post tv că va trimite Corpul de Control la instituţia de cultură pentru a face verificări. Recitalul artistei a avut loc Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale.

Delia se relaxează în Thailanda după Revelion, dar în ţară numele ei este vehiculat într-un scandal de proporţii ce vizează Biblioteca Naţională, unde artista a susţinut un recital în noaptea dintre ani. Supărat că instituţia de cultură a permis organizarea unui astfel de eveniment, ministrul Bogdan Gheorghiu va trimite Corpul de Control pentru a face verificări.

”Luni voi convoca corpul de control al ministrului pentru o anchetă legat de cum s-a desfăşurat acest eveniment şi dacă s-a respectat legea. Voi verifica toata procedura. Am înţeles că, în acea zi, ISU a fost de două ori acolo. Nu mă lasă domnul Bulai pe mine, a dezvoltat o pasiune pentru mine, m-a atacat încă de la preluarea mandatului”, a afirmat ministrul la un post tv.

Evenimentul a fost semnalat pe Facebook de parlamentarul USR Iulian Bulai.

Carmen Mihaiu, directorul general al Bibliotecii Naţionale, a declarat că, potrivit legii, biblioteca poate organiza în parteneriat sau în regim de prestări servicii, evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, profesionale în spaţiile sale şi se finanţează din venituri proprii şi din alocările de bugetul de stat.

”Biblioteca Nţională poate organiza evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, profesionale. Există şi un ordin de ministru, din 15 ianuarie 2019, care reglementează tarifele practicate de Biblioteca Naţională”, a susţinut directorul general al instituţiei.

Carmen Mihaiu a precizat că privește evenimentul ”Concert Delia”, din 31 decembrie, ca pe un eveniment artistic. ”E o întâmplare că a avut loc în noaptea dintre ani”, a adăugat Carmen Mihaiu, precizând că evenimentul a fost organizat în baza unui contract. Directorul general al Bibliotecii Naţionale a subliniat că tot mobilierul a fost adus de organizatori şi că s-a desfăşurat în afara programului de funcţionare al bibliotecii.

Deputatul USR Iulian Bulai a sesizat, pe Facebook, că Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a fost devastată după petrecerea dintre ani, biblioteca devenind «cârciumă de ocazie».

””O locaţie autentică“ pentru petrecerea Revelionului. Plină de mizerie, vandalizată, practic, după Revelion. Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Naţională a României, care-şi împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o «locaţie autentică» pentru «un revelion de poveste», cu Delia et co. Promovat pe Facebook ca fiind organizat nu se ştie de cine – poate de Biblioteca Naţională însăşi, deşi ultima dată când am verificat, nu ăsta era obiectul ei de activitate. În obiectul de activitate nu scrie deloc, dar deloc, că BNR se ocupă de chermeze. Nici că face viţei la proţap pe scările Ministerului, de Ziua Naţională, pe muzică de nuntă. Nici că noaptea, când nu e Revelion, Biblioteca are program de discotecă în Sala Atrium, cu sute de oameni înghesuiţi, care beau pe rupte”, a comentat Bulai, întrebându-se ironic dacă „dlui ministru Gheorghiu nu-i miroase a mâncare în Minister? N-a văzut niciodată gunoaiele şi urmele de vomă rămase pe aleile din jurul clădirii? Nu se-ntreabă ce se-ntâmplă, dacă se-ntâmplă ceva? Hidranţi, pompieri, cărţile din depozite. În general, ce trebuia să-nvăţăm după Colectiv” a scris Iulian Bulai pe Facebook.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here