LIFE

Scandal în Germania. Coronavirus este o „alarmă falsă”, arată un raport al Ministerului de Interne

Un raport, ajuns în media din interiorul ministerului de interne german, spune că pandemia de coronavirus este o alarmă falsă. Cel mai mare propagator de ştiri false şi confuzie ar fi Statele Unite, spun autorii raportului.

Importanţa virusului este minimalizată iar măsurile de securitate luate sunt considerate a avea ”consecinţe mai grave” decât pandemia în sine. Raportul a provocat un adevărat scandal în Germania guvernul negând valabilitatea acestui raport iar apoi motivând că ”ar fi opera unui singur angajat”. Ulterior, autorii raportului au făcut comentarii în presă prin care au acuzat guvernul german de luarea unor măsuri exagerate şi de ignorarea informaţiilor primite. Iată care sunt informaţiile-cheie din acest raport al ministerului de interne german:

  • Pericolul Covid-19 a fost supraestimat. Probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depăşit nivelul normal.
  • Oamenii care mor de Corona sunt în esenţă cei care ar muri statistic anul acesta, deoarece au ajuns la sfârşitul vieţii, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face faţă stresului zilnic aleator (inclusiv cei aproximativ 150 de viruşi aflaţi în prezent).
  • La nivel mondial, într-un sfert de an, nu au existat mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese (25.100 în Germania) în timpul valului de gripă 2017/2018.
  • Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Nu există nicio dovadă că aceasta a fost mai mult decât o alarmă falsă. Un reproş ar putea merge pe această linie: în timpul crizei Corona, statul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari producători de Fake News.

Raportul ”Analiza Criza Managementului” a fost produs în cadrul unei unităţi numită KM4 şi a fost publicat inclusiv pe site-uri de specialitate medicală, sub supravegherea unor experţi în medicină germani. Stepehen Kohn, unul dintre autori, l-a transmis ulterior mass-media.

Autorii au ţinut şi o conferinţă de presă în care au criticat guvernul de la Berlin: „Măsurile terapeutice şi preventive nu ar trebui să aducă niciodată mai mult rău decât boala în sine. Scopul lor ar trebui să fie protejarea grupurilor de risc, fără a pune în pericol disponibilitatea îngrijirii medicale şi a sănătăţii întregii populaţii. Noi, în practica ştiinţifică şi medicală, suferim zilnic daunele secundare ale măsurilor Corona asupra pacienţilor noştri. Prin urmare, solicităm Ministerului Federal al Internelor să comenteze comunicatul nostru de presă şi sperăm la o discuţie relevantă cu privire la măsurile luate, una care să conducă la cea mai bună soluţie posibilă pentru întreaga populaţie”.

Printre semnatarii raportului se numără: Dr. Gunter Frank, membru al Societăţii pentru Medicina Familiei, profesor doctor Andreas Lubbe, director MZG Westfalia şi Peter Schirmacher, profesor în Patologie la Universitatea Heidelberg.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here