Festivalul Sarmalelor și Piftiilor, organizat duminică la Peștișani, a fost un real succes, mii de oameni venind aici pentru a degusta din produsele tradiționale.
Curtea liceului din localitate, acolo unde au fost expuse străchinile cu răcituri, dar și oalele cu sarmale fierbinți, a fost plină până la refuz.
La festival au fost prezenți, cu rețete proprii, și reprezentanții Comunității Bunicilor din Peștișani, un grup decis să ducă mai departe tradițiile din localitate, după cum a menționat reprezentanta acestora, Delia Diaconescu.
Câștigătorul ultimei ediții a festivalului sarmalelor și piftiilor, organizată înainte de pandemie, Raul Ungureanu, a venit și acum cu o rețetă originală. În 2019, el a câștigat locul I cu piftia din caracatiță, iar acum a prezentat o piftie pentru vegani.
Din vârful muntelui a ajuns la Peștișani și șeful cabanierilor de la Rânca, Constantin Pănescu.
Un juriu, din care a făcut parte și băcița Mărioara Babu și care a fost condus de artistul gorjean Tavi Colen, a degustat fiecare produs în parte, jurații arătându-se destul de exigenți.


Comment here