Minerit și EnergieStirile Zilei

Salarii babane pentru șefii din CE Oltenia. Lider: Îi plătim să ne distrugă!

”Oamenii stau în caniculă, la 50 de grade Celsius, pentru a  avea directorii salarii de lux!”comentează Nicu Bunoaica, după ce presa locală a făcut publice veniturile uriașe pe care le încasează șefii din Complexul Energetic Oltenia, o companie aflată de mulți ani pe pierdere.

Conform Gorjonline, membrii Directoratului încasează în jurul a 18.000 de lei lunar, în vreme ce alți directori, din eșalonul doi primesc și ei sume consistente, de peste 10.000 de lei. Chiar și supraveghetorii bagă în buzunare câte 8300 de lei lunar, mai mult cu circa 1000 de lei decât omologii lor de la Hidroelectrica.  

”Îi plătim ca să ne distrugă!”declară președintele Sindicatului Solidaritatea 2013.

Bunoaica spune că numirile politice au fost preferate, în ultimii ani, în locul promovării specialiștilor care ar fi putut salva Complexul Energetic Oltenia.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că federațiile din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-ar putea bate pentru ca și minerii și energeticienii, nu doar directorii, să primească venituri mai mari, la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, ce vor începe în iarnă.

Tomescu afirmă că, în vreme ce compania de la Târgu-Jiu își permite să le plătească lefuri foarte mari șefilor, sindicatul din care face parte a ajuns să cumpere aere condiționate, frigidere și dozatoare de apă pentru angajați, întrucât responsabilii din CEO spun că nu sunt fonduri pentru așa ceva.  

Comment here