Stirile ZileiTârgu-Jiu

S-au prefăcut că plafonează prețurile la energie. Weber: Legea nu este eficientă. Miruță: Așa au făcut și cu Legea 197

”Cum să plătim o factură la un hoţ?” s-a întrebat la un post național de televiziune ministrul Energiei, Virgil Popescu, care i-a acuzat pe mai mulți furnizori de energie că au ignorat legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări.

Popescu a declarat că inclusiv el a primit o factură cu tarif necompensat şi neplafonat și le-a recomandat celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, recunoaște că legea votată în parlament de compensare a facturilor nu este eficientă. În plus, afirmă că liberalizarea prețurilor este motivul exploziei facturilor la energie.  

Weber consideră că trebuie luate noi măsuri pentru a stopa creșterile de prețuri la energie, sărăcirea populației și punerea lacătului pe mii de IMM-uri.  

Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, consideră penibilă întrebarea ministrului Energiei privind plata facturilor către hoți.

Miruță se întreabă cât de profesioniști mai pot pretinde că sunt parlamentarii PSD și PNL din moment ce fac legi proaste.

Comment here