Stirile ZileiTârgu-Jiu

S-a confirmat! Gorjean cu CORONAVIRUS

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, confirmă primul caz de infectare cu coronavirus: „Starea bărbatului este bună, nu trebuie să ne alarmăm, este o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste”. Se face o anchetă epidemiologică extinsă, joi se va ştii cu câţi oameni a intrat în contact. Ministrul spune că bărbatul a intrat în contact DIRECT cu italianul de 71 de ani, nu indirect, aşa cum anunţase presa centrală, fiind o cunoştinţă a italianului. Costache spune că, la nivel mondial, sunt zeci de mii de persoane vindecate de coronavirus.

„Partea pozitivă este că avem identificat pacientul zero, cei italian. Un alt element pozitiv este că bărbatul infectat este din mediul rural, deci nu dintr-o aglomerare urbană” spune ministrul.

Raed Arafat anunţă că un echipaj SMURD de la Craiova va prelua persoana infectată pentru a o duce la Bucureşti. Ceilalţi 7 membri ai familiei vor rămâne acasă, sub pază, pentru 14 zile de carantină, deşi primele teste au ieşit negative. „Nu trebuie să aibă nicio formă de contact, decât cu persoane protejate” a explicat Arafat. Secretarul de stat din MAI nu exclude varianta ca bărbatul să rămână asimptomatic şi să se vindece.

UPDATE 23:28 Persoana infectată cu coronavirus este un bărbat tânăr, care face parte din persoanele care au intrat în contact indirect cu cetăţeanul italian. Familia persoanei respective, alcătuită din încă 7 membri, este în carantină, anunţă Antena 3.

S-a confirmat primul caz de coronavirus din România! Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a confirmat, miercuri seara, că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj, care au intrat în contact cu italianul bolnav. În acest moment, se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus.

„Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana, care este în Gorj, este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a afirmat Moldovan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here