LIFE

Rusia vrea să construiască cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Ce înălţime are comparativ cu Catedrala Mântuirii Neamului

Un influent lider spiritual din Rusia a declarat că are de gând să construiască cea mai mare biserică ortodoxă din lume, pe locul unei mănăstiri de maici, relatează The Moscow Times.

Rusia plănuieşte să construiască cea mai mare biserică ortodoxă din lume, pe locul unei mănăstiri de maici din regiunea Sverdlosvsk, din centrul ţării, relatează The Moscow Times. Noul lăcaş de cult va avea 25 de etaje şi va putea găzdui până la 37.000 de credincioşi. Iniţiatorul proiectului este liderul spiritual Părintele Seghei, liderul mănăstirii de maici unde urmează să se construiască biserica şi confesorul mai multor figuri publice, printre care şi fostul procuror general al Crimeei, Natalya Poklonskaya.

Zhanna Ryabtseva, managerul general al mişcării Frontul Poporului Rus, o organizaţie non-guvernamentă, a afirmat că ridicarea primului stilobat va începe în 2020, iar data finalizării construcţiei “se află în mâinile Domnului”. Numele investitorilor care vor contribui la construcţia edificiului nu au fost făcute publice, Ryabtseva i-a numit doar “copiii spirituali ai părintelui Serghei”. Există şi câţiva investitori din China care vor să co-finanţeze cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Edificiul va măsura 77 de metri înalţime, cu 43 de metri mai puţin decât Catedrala Mântuirii Neamului din România, ce are o înălţime de 120 de metri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here