LIFE

Rusia lucrează de 5 ani la vaccinul împotriva COVID

Rusia a declarat că activitatea sa din ultimii ani, în ceea ce priveşte dezvoltarea unui vaccin pentru Ebola şi MERS, a ajutat în dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, un virus care a apărut în China la sfârşitul lui 2019.

„Am avut norocul că noul coronavirus a fost foarte aproape de MERS, aveam aproape gata un vaccin pentru MERS. Vaccinul pentru MERS a fost uşor modificat pentru a fi eficient împotriva noului tip de coronavirus, acesta este povestea reală, fără politică … Rusia a fost întotdeauna în fruntea cercetării privind vaccinurile” a declarat, pentru CNBC, Kirill Dmitriev, CEO al Fondului Suveran al Rusiei, RDIF.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că, în prezent, nu este disponibil un vaccin sau tratament pentru MERS, dar spune că există mai multe în curs de dezvoltare. În decembrie 2019 a fost prima dată când SUA au aprobat un vaccin împotriva Ebola.

RDIF a declarat, marţi, că producţia vaccinului său contra coronavirusului, denumit „Sputnik V” pentru pieţele externe, este de aşteptat să înceapă în septembrie. Instituţia a adăugat că a primit deja cereri preliminare pentru peste 1 miliard de doze de vaccin, din 20 de ţări. Rusia, împreună cu partenerii străini, „sunt deja pregătiţi să producă peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an în cinci ţări, iar planul este să crească capacitatea de producţie”, a precizat Kirill Dmitriev.

Dmitriev a spus că vaccinul ar putea fi disponibil pentru utilizare la scară largă până în noiembrie.

“Oamenii foarte sceptici nu vor avea acest vaccin şi le dorim mult noroc în dezvoltarea lui”, a spus el.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here