Minerit și EnergieStiriStirile Zilei

Rușeț și Iovan, puși la zid pentru lipsa grupei de muncă la Turceni. Cum se apără

Rușeț și Iovan se apără după ce, în ultimele zile, au fost puși la zid, pentru faptul că salariații de la Termocentrala Turceni NU beneficiază de noua lege de reducere a vârstei de pensionare. Aici, grupa de muncă s-a pierdut în anul 2001. Mitrescu și Crețan dau vina pe liderii sindicali de la Turceni. Ion Rușeț spune, însă, că la vremea respectivă nu sindicatul său ci Federația Energetica avea asimilați angajații Termo Turceni.

Eugen Iovan precizează că NU era președinte de sindicat la Turceni, când angajații termocentralei au pierdut grupa a doua de muncă.

”Grupa s-a tăiat în 2001, eu am devenit președinte în 2004” spune liderul sindical după ce, în ultimele zile, a fost acuzat în spațiul public că a fost de acord ca salariații să piardă acest drept.

Noile prevederi privind reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie, îi exclud pe angajații termocentralelor Turceni, Craiova și Ișalnița, care sunt încadrați la condiții normale de muncă. Iovan reafimă că lucrează cu parlamentarii de Dolj și Gorj la un nou act normativ, care să elimine discriminarea din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Constantin Crețan îi consideră, însă, vinovați pe liderii sindicali de la Turceni și Craiova pentru pierderea grupei de muncă.

Crețan crede că liderii au cedat grupa de muncă pentru a obține alte avantaje: bani pentru echipele de fotbal și lucrări prin firmele sindicale.

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari, a povestit recent, într-o conferință de presă, cum a reușit să obțină, în 2006, grupa de muncă pentru angajații Termocentralei Rovinari. Mitrescu zice că, la vremea respectivă, a discutat și cu liderii din zona Turceni, Ion Rușeț și Eugen Iovan, care ”l-au luat la tăvălit”.

Mitrescu nu știe de ce liderii de la Turceni nu s-au implicat în recâștigarea grupei.

Ion Rușeț spune, însă, că în 2001, când Turceniul a pierdut grupa de muncă, anagajații termocentralei erau membri ai Federației Energetica, iar unitatea în sine ținea de Termoelectrica. În 2007, a încercat recâștigarea grupei, dar nu a reușit.

Rușeț consideră acuzațiile care i se aduc nefondate și crede că au legătură cu nemulțumirile create de faptul că o parte din angajații CE Oltenia nu beneficiază de recenta lege de reducere a vârstei de pensionare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here