Minerit și EnergieStirile Zilei

Rușeț: Nu vor fi angajări pe perioadă nedeterminată

600 de persoane vor fi angajate în cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe fondul cererii crescute de energie, însă, pe perioadă determinată- aprilie-31 decembrie 2022.

”Nu vor fi angajări pe perioadă nedeterminată. Este posibil, însă, ca după 31 decembrie, acești colegi să-și continue activitatea, dar asta se va știi în trimestrul 4” a comentat Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei, în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Rușeț nu crede că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, aprobat luna trecută de Comisia Europeană, va rămâne în forma actuală. În opinia sa, carierele de cărbune vor fi menținute până în 2030.

”Va fi o formă hibridă. Vor fi continuate SPV-urile dar vom pune frână la închiderea capacităților pe cărbune” a comentat Rușeț.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de bani pentru reparații și revizii după ce, în ultimii ani,  guvernul a pregătit închiderea mineritului.

”Mașina trebuie să funcționeze. Ne pregăteam s-o ducem la Programul Rabla, dar acum ni se spune: puneți cauciucuri noi și mergeți înainte!” a comentat Ion Rușeț.  

Comment here