Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Rușeț: Mă aștept ca-n 2024 să ne întâlnim cu acțiuni de rezistență, în favoarea Gorjului

Ion Rușeț, fost senator de Gorj a taxat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, lipsa de reacție a liderilor politici și sindicali din județ la anunțul ministrului Energiei, Sebastian Burduja, că energia pe cărbune va mai reprezenta doar 0,1% din producție, în 2026, ori la informațiile privind instalarea în România, în premieră, a reactoarelor nucleare de mici dimensiuni.

”Am văzut o declarație de reducere a producției de energie pe cărbune, este îngrijorătoare pentru acest județ. A mai fost o declarație, care ar trebui să intereseze țara, că suntem într-o premieră cu introducerea modulelor nucleare. Eu am înțeles că românii vor fi primii cobai” a comentat Rușeț, șef de departament în cadrul Complexului Energetic Oltenia.  

Ion Rușeț crede că România a fost aleasă pentru experimentul cu centralele nucleare de mici dimensiuni, pentru că politicienii nu au nicio reținerea în a amaneta viitorul țării. Dar, a atras atenția că ”vine o vreme în care totul de decontează”.  

Ion Rușeț a mai spus că, în Complexul Energetic Oltenia, există ”un sentiment al rezistenței împotriva sistemului dictat dinafara intereselor acestui județ” și se așteaptă ca-n anul electoral 2024 să aibă loc ”acțiuni de rezistență pe care nu le bănuim astăzi”.

Comment here