Minerit și EnergieStirile Zilei

Rușeț: Directiva este să producem energie pe cărbune la capacitate maximă

Ion Rușeț îi recomandă lui Manu Tomescu să sesizeze organele abilitate, dacă are dovezi că s-au făcut anagajări pe pile în CE Oltenia.

Consilierul Directoratului CEO a reacționat, la Interviurile Infinit Fm, după ce vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a criticat, la protestul, de joi, din Piața Prefecturii,  angajările ”pe pile” făcute, în acest an. Aproximativ 1400 de persoane au fost încadrate în cadrul CE Oltenia, de la începutul anului până acum, în cariere și termocentrale.

„Directiva guvernului este să producem energie pe cărbune la capacitate maximă. Practic, este chemarea noastră să salvăm încă o dată sistemul energetic național”, spune Ion Rușeț.

Ion Rușeț dă asigurări că CE Oltenia va reuși să-și facă stocurile de cărbune pentru iarnă. Potrivit consilierului Directoratului, compania are obligația ca, până la 1 noiembrie, să aibă în depozite 730 de mii de tone de lignit.

Complexul Energetic Oltenia nu a putut profita de prețurile uriașe cu care s-a vândut energia, în acest an, pentru că a avut contracte bilaterale încheiate la prețuri mult mai mici.

 Cu toate acestea, Ion Rușeț spune că societatea a înregistrat profit după primele 6 luni ale anului. În plus, va reuși să-și achiziționeze, până la 31 decembrie, certificatele de CO2 pentru energia produsă în acest an.

Comment here