Minerit și EnergieStirile Zilei

Rușeț, despre comunicatul Greenpeace: S-a aruncat cu piatra în baltă cu rea credință!

”S-a aruncat cu piatra în baltă cu rea credință” a comentat, la Interviurile Infinit FM, Ion Rușeț, consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia, referindu-se la comunicatul Greenpeace din această săptămână.

Organizaţia de mediu a anunțat că va solicita Comisiei Europene deschiderea unei anchete la Complexul Oltenia, pe motiv că planul de restructurare a companiei presupune creşterea cu 28% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.  Greenpeace a acuzat și că CEO îşi propune să folosească cărbunele chiar şi în 2030, fără a-şi stabili un termen de eliminare a acestui combustibil din producţia de energie.

”Acest comunicat scoate în evidență ostilitatea unor organizații bine plătite sau sponsorizate de entități care doresc ca România să facă import de energie” a  comentat Rușeț.

Ion Rușeț a mai spus că se va răspunde tuturor solicitărilor venite de la Comisia Europeană, în cazul în care, în urma demersului Greenpeace, va fi deschisă anchetă.

”Nu puteau abandona lupta împotriva Complexului Energetic Oltenia, pe care o duc de câțiva ani. S-a investit prea mult în aceste ONG-uri” declară Nicolae Ivăniși, coordonatorul Alternativei pentru Demnitate Națională Gorj, care vorbește de mult timp despre ”interesele ca țintesc sfâșierea sistemului energetic național”.  

Comment here