Rovinari

Rovinari: RMN performant la Spitalul “Sfântul Ștefan”

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a anunțat că, începând de luni, la Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” va funcționa cel mai performant aparat de imagistică medicală prin rezonanță magnetică(RMN) din Oltenia.

Aparatul face parte dintr-un lot mai mare de echipamente medicale de ultimă generație, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, fără TVA, achiziționate de Primăria Rovinari prin POR 2014-2020.

”Din păcate, deocamdată, serviciile nu sunt decontabile de către CAS și asta pentru că toate contractele între casele de asigurări de sănătate și spitale sunt încheiate la început de an, iar spitalul din Rovinari nu avea în dotare acest RMN la momentul încheierii precedentului contract. Există, însă, posibilitatea ca, până la finalul anului, să fie încheiate acte adiționale pentru suplimentarea fondurilor, condiții în care serviciile de imagistică medicală să fie decontabile integral. Între timp, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, la inițiativa mea, consilierii locali au adoptat o hotărâre de consiliu local prin care toate persoanele ale căror venituri/membru de familie se situează sub salariul minim brut pe economie, beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor pentru RMN și Computer Tomograf” a anunţat Filip.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here