Minerit și EnergieMotruStirile Zilei

Roșca: Trufelea s-a născut în minerit dar nu e în stare să ia decizii

Unul dintre cei mai importanți lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia, Nelu Roșca, acuză directoratul că nu-și asumă decizii importante, ceea ce s-ar putea transforma într-o catastrofă pentru companie.

Sindicalistul de la Cariera Roșiuța s-a referit, în principal, la reorganizarea personalului. Sunt subunități care nu produc nimic dar au angajați ce sunt trecuți că ar lucra chiar și sâmbăta și duminica, zile plătite dublu.  

”Menținem anumite perimetre unde există cheltuieli dar nu și venituri. (…) Cum să lucrezi 7 pe zile pe săptămână când, de luni până vineri, nu produci nimic?” a declarat Roșca.  

Roșca i-a acuzat pe directorii CEO că stau în funcții pentru salarii și de dragul de a fi respectați, nu pentru a-și asuma decizii pentru bunul mers al companiei.

”Să nu-ți asumi luarea unor decizii ca să fie sănătoasă această activitate, este o chestiune catastrofală! Nu va trebui nimeni din afară să ia măsuri pentru închidere, că luăm noi prin lipsa de decizii” a afirmat sindicalistul, care se teme că, în 2026, când nu va mai primi bani de la stat, CEO va intra în incapacitate de plată.  

Roșca a mai spus că, pe 7 februarie, i-a chemat pe membrii directoratului la Motru și le-a prezentat toate aceste probleme. Până acum, nu s-a întâmplat nimic, însă.

Nelu Roșca a pus tunurile pe Cosmin Trufelea, fostul director al Carierei Roșia, care acum face parte din directorat.

”Trufelea s-a născut în minerit dar nu e în stare să ia decizii, decât abordări din astea superficiale sau de intimidare” a comentat sindicalistul.

Comments (1)

  1. Gura …..adevăr grăiește!
    S-a născut talent și…..!cind a căscat gura !A ajuns și pe posturile naționale!
    Rămâne cu cea mai tare porecla din istoria mineritului și energiei!
    Știți vorba aia din bobor ….cu suitul în copac!

Comment here