Minerit și EnergieMotruStirile Zilei

Roșca: Dacă cineva va demara program de concedieri colective, închidem CEO și plecăm

”Dacă cineva va demara un program de concedieri colective, la o săptămână închidem compania și plecăm acasă” a declarat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Nelu Roșca, președintele sindicatului din cadrul Carierei Roșiuța.

Acesta a observat o agitație, o grabă, în ultima perioadă, în a se solicita un pachet social pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Roșca a afirmat că, dacă va fi demarat un plan de concedieri, din organigrama CEO vor dispărea locurile vacante, detașările și angajații pe perioadă determinată. În opinia sa, jumătate dintre angajați ar trebui să plece acasă.  

Nelu Roșca a afirmat că le-a transmis și liderilor PSD Gorj, la întâlnirea de săptămâna trecută de la Consiliul Județean, că demararea unui plan de concediere ar însemna moartea Complexului Energetic Oltenia. Sindicalistul de la Roșiuța crede că există persoane interesate de pachet social, pentru a pleca din CEO cu bani.

Liderul de la Cariera Roșiuța a mai spus că prioritară, la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, ar trebui să fie securizarea veniturilor angajaților, prin includerea sporurilor și adaosurilor în salariul de bază. Pentru că, dacă CEO va intra pe pierdere, minerii și energeticienii vor pierde 45% din venituri.

Comments (1)

  1. Cariera Tismana

    Bravo domnule președinte Roșca! Ai intuit exact de ce vrea ursarul Căldărușe pachet social. Nu vrea să plece gol la pensie. Are condiții de trei ani de zile așteaptă momentul și forțează nota pentru salarii compensatorii. Acum stoarce fondul de salarii și se postează cu câte 6 duble pe lună acest excroc.

Comment here