Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romii din Obreja: Murim de foame, nu de coronavirus!

”Murim de foame, nu de coronavirus!” au strigat câțiva romi din cartierele din Târgu-Jiu, care nu mai pot ieși pe stradă cu hainele second-hand, din cauza epidemiei. În plus, şi târgul auto, unde-şi aveau tarabe, a fost închis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică.

Prefectul judeţului Cristinel Rujan, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, şefii din Poliţie şi liderii comunităţii au fost, luni după-amiază, în cartierele Obreja şi Meteor pentru o acţiune de informare împotriva COVID-19, în condiţiile în care o femeie romă, de 62 de ani, a murit din cauza virusului, fiind cel de-al 11-lea deces înregistrat în Gorj.   

Nu toți localnicii, mai ales în Obreja, i-au primit cu bine pe cei care veniseră să le ceară să poarte măști de protecție. Alin Bobu, consilier în cadrul Prefecturii Gorj, a încercat să potolească spiritele.

Prefectul Cristinel Rujan a mers din poartă în poartă, a discutat cu romii cerându-le să poarte mască și să respecte regulile de distanțare socială.

Mulți dintre locuitorii cartierelor Obreja și Meteor au declarat că respectă atât cât pot regulile stabilite de autorități, pentru prevenirea îmbolnăvirii. Au renunțat chiar și la celebrele petreceri. Oamenii au fost încântați că au primit măști gratuite.

Au existat și nemulțumiți, care le-au reproșat autorităților că au organizat prea târziu campania de informare, abia după ce au apărut cazuri de infectare cu COVID-19 în comunitățile de romi.

De la acțiunea din cartierele Obreja și Meteor nu a lipsit consilierul județean Nelu Pavel. Liderul etniei le-a cerut oamenilor să poarte mască și să anunțe la medicul de familie pentru orice problemă de sănătate. Cât despre femeia romă decedată, Pavel a spus că avea probleme grave cu inima.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here