LIFE

Românii din UK, cei mai activi din diaspora. Au votat cu 40% mai mulți decât în primul tur

Peste 170.000 de români din Regatul Unit (cu 40% mai mulți decât în turul 1) au votat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Toți cei care au stat de vorbă cu corespondentul RFI la Londra au declarat că au votat pentru Klaus Iohannis.

Deși românii din Marea Britanie sunt pe locul al doilea după cei din Italia (190.282 au votat acolo, la o populație estimată oficial la 1,2 milioane români), raportat la populația cu drept de vot, prezența în UK este net superioară și probabil cel mai mare procent de participare din Diaspora .

Condițiile de votare au fost apreciate ca foarte bune de alegători, chiar și în ultima zi a votării, duminică, la Stratford, unde pentru o perioadă a după-amiezii s-au format cozi, dar timpii de așteptare nu s-au comparat cu cei de la scrutinele trecute, când mulți votanți au așteptat ore în șir la coadă. Absolut toți cei care au acceptat să răspundă întrebărilor RFI, la ieșirea de la urne, au declarat că au votat în favoarea lui Klaus Iohannis, ceea ce nu este surprinzător având în vedere scorul obținut aici de Viorica Dăncilă la primul tur – 1,88%.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here