LIFE

România va participa la Eurovision 2023. Proiectul, coordonat de un fost şef din Pro TV

TVR s-a „gândit” mai bine şi va participa, totuşi, la consursul Eurovision. Decizia a fost luată zilele trecute de consiliul de administraţie, după ce, în primăvară, aceeaşi conducere TVR lua în calcul retragerea, arată paginademedia.ro.

Anul acesta, organizarea Eurovision vine cu un nou manager de proiect, fost şef în Pro TV. Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat bugetul pentru participarea României la Eurovision 2023, într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută, în studiourile de la TVR Iaşi. Membrii Consiliului au votat în unanimitate pentru alocarea resurselor necesare organizării Selecţiei Naţionale, pregătirii show-ului României pentru concursul internaţional şi deplasării echipei în Marea Britanie, au anunţat reprezentanţii TVR.

Organizarea Eurovision 2023 vine şi cu noutăţi. Se schimbă sistemul de votare (din nou). De data aceasta doar publicul va vota marele câştigător, fără juriu, cum a fost până acum. Evenimentul are un nou manager de proiect: Mişu Predescu, producător de televiziune, fost şef de producţie la Pro TV (2017-2018) şi cu o lungă experienţă la CME, compania-mamă a Pro TV. Mişu Predescu este şi şeful Casei de Producţie TVR, din aprilie 2022. S-a angajat la TVR anul acesta, prin concurs.

Anul acesta, România a fost în centrul unui scandal fără precedent la Eurovision. În noaptea finalei Eurovision, care a avut loc în luna mai, organizatorii au anunţat că voturile juriilor din şase ţări au fost anulate, cu suspiciuni de tentativă de manipulare a votului. Deşi, în realitate, juriul din România a dat 12 puncte Moldovei, după decizia organizatorilor punctajul maxim s-a dus la Ucraina (care a şi câştigat). Totodată, României nu i s-a permis să intre în direct să anunţe rezultatele „din motive tehnice”.

Comment here