LIFE

România va avea încă un stadion de Liga Campionilor! Primăria a făcut marele anunț

Primăria municipiului Iași a anunțat, miercuri, construcția unui nou stadion local. Arena, care urmează să fie folosită de Politehnica Iași, va avea o capacitate între 15 și 20 de mii de locuri și va beneficia de cele mai moderne dotări.

Primarul Mihai Chirica spune că stadionul din Iași va fi capabil să găzduiască meciuri de cupe europene și ar putea fi folosit inclusiv de echipa națională.

”Termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației deschise pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru acest obiectiv a fost 11 septembrie și nu mai puțin de cinci firme sau asocieri au depus documentațiile necesare. În cursul zilei de astăzi, 8 ianuarie, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de proiectare cu firma Sigm – Home Project SRL, contra unei sume de 3.300.000 lei, fără TVA (3.927.000 lei, cu TVA), în condițiile în care procedura de achiziție publică a avut o prevedere bugetară de 4.699.999,99 lei, cu TVA. Durata contractului este de maxim opt luni de la data emiterii ordinului de începere”, se arată în comunicatul municipalității.

Deocamdată, primăria din Iași nu a decis locul în care va fi ridicat viitorul stadion. Există două variante, conform comunicatului emis de primărie.

”Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, ambele aflate în proprietatea acesteia: terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini) și actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu”. Pentru fiecare amplasament posibil ofertanții vor trebuie să prezinte câte un studiu cu avantajele și dezavantajele fiecăruia din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă”, mai transmit oficialii din Iași.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here