Sportive

România ratează calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar

Naţionala de fotbal a României a învins, duminică, reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar, după ce Macedonia de Nord a învins Islanda și a reușit un punctaj mai bun în grupă decât România.

Golurile României de la Vaduz au fost marcate de Dennis Man (8) și Nicuşor Bancu (87).

Meciul cu modesta selecţionată a Liechtensteinului a fost unul în sens unic, ocaziile la poarta lui Benjamin Buchel succedându-se una după alta. N-a fost însă de ajuns pentru ca România să prindă barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Tricolorii aveau doar o șansă pentru a termina pe locul secund în grupă: ca Islanda să nu piardă în deplasare cu Macedonia de Nord, însă partida de la Skopje s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde. Nordicii au rămas în zece oameni din minutul 79, iar Macedoniei de Nord i-a fost anulat un gol pentru ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

În clasamentul final, Germania a ocupat primul loc în grupă, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Câştigătoarele grupelor preliminare se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Comment here