Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

România, pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID. Filip: Cei care au condus Ministerul Sănătății s-au pitit

România a ajuns pe primul loc în lume la decesele de COVID-19.

Criza medicală este fără precedent, iar Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va trimite o delegație în România ca să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

Primarul Robert Filip, vicepreședinte PNL Gorj, dă vina pentru criza sanitară pe foștii miniștri USR ai Sănătății, care n-au făcut niciun fel de pregătire pentru valul 4 al pandemiei.  

Cosmin Pigui,  primarul PSD de la Peștișani, vede vina în dreptul atât al PNL cât și al USR pentru dezastrul din valul 4 al pandemiei. În ceea ce privește criza politică spune că ”vine ca urmare a nebuniei unor oameni, ajunși pe funcții mari, de a se cocoța pe cadavre doar ca să-și rezolve probleme personale”.

Florinel Țuilă, primarul PSD de la Cătunele, spune că nimeni nu este interesat de criza politică în condițiile în care COVID-19 face ravagii în țară. În opinia sa, politicienii au încercat să profite de pe urma pandemiei și au determinat eșecul campaniei de vaccinare.  

Comment here