EntertainmentLIFE

România, al doisprezecelea producător de ciocolată din Uniunea Europeană

Cu o producţie de 34 de milioane de kilograme de ciocolată în 2017, România s-a situat pe locul 12 în Uniunea Europeană la acest capitol, arată datele de la Eurostat.  În valoare, producţia de ciocolată din România s-a situat la 123 de milioane de euro.

În România, cei mai mari producători de ciocolată sunt Heidi Chocolat şi Kandia Dulce, urmaţi de alţi producători mai mici cum este compania Muller şi Prietenii din Satu Mare. Producţia din România reprezintă mai puţin de 1% din producţia europeană de ciocolată, mai arată datele Eurostat, care includ doar produse precum tablete, praline sau batoane de ciocolată şi nu includ de exemplu biscuiţi cu ciocolată.

Comparativ, cel mai mare producător de ciocolată din UE este Germania, care a produs în 2017 aproximativ 1,3 mil. tone de ciocolată. Practic, Ger­ma­nia realizează 32% din producţia euro­peană de cio­co­lată. Germania este urmată în clasament de Italia, cu 0,7 mil. tone şi de Franţa, cu aproape 0,4 mil. tone. La coa­da clasamentului sunt ţări precum Slovacia, Slovenia şi Portugalia. (zf.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here