Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: Strategia cu USR se discută la centru

”Strategia cu USR se va discuta la centru” spune Marcel Romanescu, după ce Radu Miruță s-a arătat reticent în privința unei colaborări cu liberalii pentru alegerile locale din 2020. Romanescu îi consideră, însă, pe cei de la USR viitori aliați. Ba mai mult, spune că are o relație bună cu Miruță și vrea s-o păstreze. ”Reticența USR este o chestiune nepotrivită, pentru că PNL va câștiga alegerile detașat. Nu cred că USR va avea, la locale, mai mult de 2-3 primari” comentează Dan Ilie Morega adăugând că, și în situația în care Radu Miruță va candida la Primăria Târgu-Jiu, va lua din voturile lui Marcel Romanescu dar nu îl va învinge.

Radu Miruță a afirmat, la Radio Infinit, că este puțin probabil ca USR să susțină actuali primari PNL, la alegerile locale din 2020.   

Primarul liberal al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, spune, însă, că o eventuală alianță PNL-USR se va decide între conducerile centrale ale celor două partide politice.

Consilierul municipal Ion Săvoiu crede că va fi o problemă, dacă PNL și PSD se vor lupta la alegerile locale de anul viitor. Spune că PSD va avea de câștigat din dezbinarea forțelor de dreapta.

Nicolae Ivan, reprezentant Alternativa pentru Demnitate Națională, îi acuză pe cei de la USR nu l-au susținut niciodată pe Marcel Romanescu și că acest partid a pornit de la bun început, la Gorj, ”pe un blat cu PSD”.

Viorel Caragea vede lucrurile altfel. Fostul candidat la Primăria Târgu-Jiu spune că USR este alcătuit din oameni cu personalitate și că va fi greu ca acest partid să-l susțină, pentru cel de-al doilea mandat, pe Marcel Romanescu.

Dan Ilie Morega consideră că USR greșește adoptând o poziție reticentă unei alianțe cu liberalii. Spune că partidul a mers în picaj, în ultima perioadă, iar la locale nu va putea obține de unul singur mai mult de 2-3 primari.

Morega este convins că și-n situația în care Miruță va candida, tot Romanescu va câștiga alegerile la Târgu-Jiu. Președintele Institutului de Politici Publice critică PSD pentru faptul că nici până la această oră nu are stabiliți candidații la primării în mai multe localități gorjene.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here