Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: Sper ca la nivelul Inspectoratului Școlar să nu se ia asemenea decizii pripite

Primarul Marcel Romanescu a avertizat, sâmbătă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj că nu este de acord cu reducerea numărului de clase în şcolile din Târgu-Jiu.

“Nu sunt de acord cu reducerea numărului de clase în unitățile de învățământ târgujiene! Vorbesc aici inclusiv de cele mai căutate colegii din municipiu. Nu pot accepta așa ceva și nu poate exista justificare pentru acest lucru! Municipiul Târgu-Jiu are un număr mare de elevi, iar colegiile naționale și liceele sunt, în fiecare an, ținta multor copii din întreg județul. Am investit sume uriașe în toate școlile din Târgu-Jiu în ultimii ani. Toate beneficiază de dotări moderne.

Ce facem acum? Obligăm copiii să caute licee din alte localități? Pentru ce? Noi le putem oferi tot ce este necesar pentru o educație sănătoasă. Avem cadre didactice foarte bine pregătite! Obligăm și acești oameni să își caute locuri de muncă în alte orașe? Apoi angajăm din nou suplinitori? Înțeleg că majoritatea colegiilor și liceelor pierd clase printr-o decizie căreia eu unul nu-i găsesc nici cea mai mică justificare! Nu pot accepta așa ceva și sper ca la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj să nu se ia asemenea decizii pripite” a notat primarul Romanescu pe pagina de socializare.

Comment here