Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: Până pe 2 aprilie, Polaris ridică gunoaiele fără ajustare de tarif. Să fie convocat Comitetul pentru Situații de Urgență!

Gunoaiele au rămas în ghenele din Târgu-Jiu doar pentru 24 de ore. Primarul Marcel Romanescu a anunțat, într-o conferință de presă, că a găsit o soluție pentru colectarea gunoaielor până pe 2 aprilie, când trebuie să se pronunțe Tribunalul Gorj pe decizia APM de suspendare a activității gropii de gunoi.  

Romanescu a reafirmat că o eventuală depozitare a gunoaielor din Târgu-Jiu la groapa de gunoi de la Mehedinți, ne va costa dublu.

Până pe 2 aprilie, când instanța va trebui să se pronunțe dacă Agenția de Protecție a Mediului Gorj a avut sau nu dreptate să suspende autorizația gropii de gunoi din Târgu-Jiu, gunoaiele din municipiu vor fi colectate la fel ca până acum, fără să crească tarifele. Ce se va întâmpla ulterior, rămâne de văzut.    

Marcel Romanescu consideră că, într-o astfel de situație de criză a deșeurilor pe pandemie, prefectul Corneliu Răducan Morega ar trebui să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care să ia o decizie.

Dacă instanța va decide, pe 2 aprilie, că APM Gorj a avut dreptate iar activitatea la depozit va rămâne suspendată timp de 6 luni, tariful pentru salubrizare ar putea crește, la Târgu-Jiu, de la 290 de lei tona de deșeuri colectate la 570 de lei tona, a anunțat viceprimarul Bogdan Bejinaru.  

Comment here