StiriStirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: Ne-am întâlnit să împărțim SĂRĂCIA! Prunariu: Văicăreli de doi lei!

”Sâmbătă și duminică am avut discuții cu directorii ca să împărțim SĂRĂCIA!” s-a plâns, astăzi, primarul Marcel Romanescu, nemulțumit că Târgu-Jiul a primit numai 12 miliarde de lei vechi, vineri, de la Consiliul Județean, la împărțirea cotelor din TVA și impozitul pe profit. Edilul ceruse 80 de miliarde de lei vechi. Pe facebook, Romanescu a acuzat, sâmbătă, PSD și ALDE că ”pun interesele de grup în detrimentul cetățenilor” și că ”sacrifică Târgu-Jiul pentru interese meschine”. În replică, Mihai Prunariu, vicepreședinte PSD Gorj și consilier județean, spune că Primăria Târgu-Jiu n-a primit bani mai mulți pentru că și-n 2018 au rămas sume necheltuite. În opinia sa, declarațiile lui Romanescu sunt ”văicăreli de doi lei”.

Într-o conferință de presă, primarul Târgu-Jiului s-a plâns că ”a împărțit sărăcia”, la finalul săptămânii, cu directorii din subordine, după ce Consiliul Județean i-a alocat numai 12 miliarde de lei vechi și nu 80 de miliarde de lei vechi, cât se aștepta.

Marcel Romanescu a precizat c-a fost nevoit să renunțe la unele dintre investiții, după ce a primit mai puțini bani decât și-ar fi dorit de la județ. În plus, și bugetele direcțiilor din Primăria Târgu-Jiu vor fi mai mici în 2019.

Primarul liberal al Târgu-Jiului a acuzat o împărțire strict politică a banilor de la județ, în ciuda discuțiilor sale anterioare cu președintele Cosmin Popescu.

Mihai Prunariu, consilier județean și vicepreședinte PSD, a ridicat și-n ședința de vineri problema excedentului bugetar care s-ar fi înregistrat în 2018 la Primăria Târgu-Jiu. Îl acuză pe Marcel Romanescu că vine cu ”văicăreli de doi bani” deși nu are nicio investiție majoră în municipiu.

Prunariu precizează că pozițiile sale publice, de lider politic,  nu au nicio legătură cu prietenia sa cu primarul Romanescu.

Marcel Romanescu reafirmă însă că excedentul pe 2018 n-a fost decât de 30.000 de lei, și nu 2,9 milioane de lei, așa cum pretinde Prunariu.

Eduard Lădaru, consilier municipal ALDE, are propriile-i date privind excedentul bugetar. Ar fi vorba de milioane de euro rămase necheltuite atât în 2017 cât și în 2018.

Cristian Toader Pasti, consilier al președintelui Consiliului Județean Gorj, dă asigurări că Primăria Târgu-Jiu va fi sprijinită și nu va rămâne fără fonduri pentru cofinanțarea proiectelor de investiții.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here