Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu N-A DORMIT de bucurie! Pasarelele, parcarea supraterană, pasajul subteran, PRINSE ÎN BUGET

”Am avut o noapte în care n-am dormit de bucurie!” a declarat, astăzi, primarul Marcel Romanescu, mulțumit că, miercuri, a fost votat bugetul local. Ba mai mult, edilul l-a lăudat și pe principalul său adversar, Eduard Lădaru, care a fost președinte de ședință și a reușit să managerieze discuțiile. Reabilitarea celor două poduri pasarelă din Târgu-Jiu, realizarea de parcări supraterane la Rodna și Super 2000, precum și pasajul subteran de la Piața Centrală au fost prinse în buget.

Consilierii din majoritatea PSD-ALDE-PSRo au venit cu modificări la proiectul de buget propus de primarul liberal Marcel Romanescu. Viceprimarul PSD Aurel Popescu crede că varianta adoptată este mult mai bună decât cea propusă de primar.

Consilierii au prins în buget alocarea a câte 10 miliarde de lei vechi pentru cele două pasarele care trebuie urgent reabilitate. În plus, vor ca în acest an să înceapă construirea parcării supratejate de la Piața Centrală și să fie realizat proiectul pentru pasajul subteran, a mai spus Aurel Popescu.  

Primarul Marcel Romanescu s-a declarat mulțumit de ideile cu care au venit consilierii din opoziție. Edilul l-a lăudat chiar și pe veșnicul adversar, Eduard Lădaru, care a fost președintele ședinței în care a fost votat bugetul.  

Romanescu a fost întrebat de jurnaliști dacă a avut efecat, la adoptarea bugetului, faptul că i-a numit, anterior, ”dobitoci” pe consilierii locali.

În privința parcării supraetajate de la Super 2000, primarul liberal al Târgu-Jiului a declarat că ar vrea să mai aștepte două luni, pentru a vedea dacă guvernul va finanța investiția.

Consilierul Eduard Lădaru speră ca, acum, să apară constructori care să rerabiliteze pasarelele din Târgu-Jiu, ținând cont că sumele sunt  consistente.

Lădaru îl critică pe directorul tehnic din Primăria Târgu-Jiu, Marius Ionescu, pentru că a prevăzut un termen mult prea mare, de 2 ani, în proiectul de reabilitare a pasarelelor.

Viorel Caragea a tras numeroase semnale de alarmă privind cele două poduri pasarelă din Târgu-Jiu. Liderul PER Gorj consideră, însă, că suma de 10 miliarde de lei vechi pentru pasarela de pe Unirii este prea mică, din moment ce lucrarea este evaluată la peste 20 de miliarde de lei vechi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here