Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: M-ar durea ca UCB să ajungă pe același drum ca al CE Oltenia

Consiliul de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei a decis în favoarea primarului Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, în litigiul cu Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Primarul Târgu-Jiului, conferenţiar universitar, a fost acuzat de încălcarea normelor de etică, după ce a apărut o sesizare de plagiat cu privire la o carte la care era coautor. Comisia de analiză numită de Senatul universitar a constatat că nu se putea discerne cui îi aparțin textele plagiate, cartea având trei autori, și a încercat să o compare cu alte lucrări ale Marcel Romanescu, unde acesta era autor unic. Constatarea a fost că lucrările nu se găsesc în bibliotecile universității.

Marcel Romanescu acuză că, timp de 3 ani, a fost linșat de fosta conducere a UCB și de adversari politici din cauza acestor acuzații.

“M-ar durea cu universitatea să ajungă pe același drum ca al Complexului Energetic Oltenia” zice Romanescu.

Marcel Romanescu spune că, în cadrul Universității „Constantin Brâncuşi”, încă mai sunt anumite persoane, din vechea conducere, care vor să-i facă rău.

Rectorul Universității „Constantin Brâncuşi”, Luminița Popescu, a primit decizia din 21 septembrie a Consiliului de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

“Din această rezoluție rezultă că nu s-a respectat legea în ceea ce privește asigurarea independenței Comisiei de Etică a universității” a precizat rectorul UCB.

Comment here